

לא תמימים כמו שהם נראים-המזונות הערמומיים
בתור מאמנת אני יכולה לומר שרובו המוחץ של המתאמנות/ים שלי באים במטרה לרדת במשקל, לא פעם אני נתקלת במתאמנים/ות שנותנים את הנשמה באימון, מגיעים, מתמידים ולא מצליחים לרדת במשקל ובמקרים פחות טובים אפילו עולים.
אז אם נוציא הצידה מקרים של אימון לצורך בניית מסת שריר נטו,
כידוע לכם אימוני כושר זה מעולה, הם מקנים משמעת עצמית הם משפרים את מצב הרוח(היוש אנדורפינים!!) הם בונים מסת שריר, הם מחטבים הם מעצבים ואם מעלים דופק הם גם???
יפה, הם שורפים שומן.
אבל בואו ואגלה לכם משהו על אימוני כושר שייתכן ויכה בכם כרעם ביום בהיר, מוכנים?
אימוני כושר הם לא קסם. הנה אמרתי את זה.
כדי לרדת במשקל או לפחות לא לעלות במשקל יש כמה כללים שאני חייבת לחדד, כולם מבוססים על מקרים אמיתיים, בחיי:
1.ממרח שוקולד העשוי מאגוזי לוז שלא ננקוב כרגע בשמו כמובן, הוא לא בריא אוקיי?
כלל ברזל לירידה במשקל, כל מזון מן הצומח שניתן להפיק ממנו שמן הוא??? ניחשתם נכון: ש ו מ ן. הוא יכול להיות מאוד בריא אבל במינון מאוד מסויים ומדוייק.
2. כנ"ל לגבי אבוקדו, קוקוס(אם חשבתם לרגע להחשיב אותו כפרי תחשבו שוב.), טחינה, סומסום, שקדים ועוד רבים וטובים, באמת טובים, אבל עד גבול מסויים.
3. לחם קל-בואו נדבר רגע על לחם קל אוקיי? לחם קל למרות המילה שהצמידו לו עוד עדיין לחם, אחרת היו קוראים לו רק קל נכון? לחם קל די ההיפך משמו – הוא קל לאכילה אך קשה להורדה, זה שהלחם קל לא אומר שאפשר לאכול 10 פרוסות ממנו ביום, כדאי להיצמד לכמות הלחם הרגילה שנהגנו לאכול וכמובן עדיף לנסות לרדת ממנה מבחינת כמות אבל בטח ובטח שלא להעלות אותה רק כי הלחם הוא קל.
5. חברתו הטובה ביותר של הלחם הקל- קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות:
הפריכית.
פריכיות גבירותי ורבותי אמנם מרגישות קלות, ועבור חלקנו אכילת פריכית מקבילה לאכילת קרטון אבל זה ממש לא אומר שהפריכית חפה מפשע. היא פחמימה לכל דבר ולמען הדיוק, מקבילה ב"מחיר" שלה לפרוסת לחם קל. ההבדל בינה לבין לחם קל הוא שפריכית אמנם מרגישה כמו פריכית אבל יוצרת אפקט(ורעש) של חטיף, קשה להפסיק איתה ככה שאם אתם משתמשים/ות בפריכית כארוחת עשר או ביניים בבית או בעבודה הייתי ממליצה להגביל מראש את הכמות כלומר להשאיר את החבילה בבית ולהביא למשרד רק שתיים/שלוש פריכיות.
4. טחינה- קודם כל חשוב להבין שכשמדברים על טחינה מדברים על טחינה גולמית או לכל היותר טחינה שהכנתם בבית מטחינה גולמית, כמעט כל טחינה אחרת שתקנו בחוץ תכיל עוד שומן לסוגיו מלבד השומן הרגיל וכמובן חומרים משמרים ועוד דברים שאתם לא ממש רוצים להכניס לגוף שלכם. כשאתם הולכים לקנות סלט בהפסקה בעבודה או אפילו ממש השקעתם והכנתם בבית בעצמכם, אל תעופו על עצמכם אם החלפתם כף רוטב בכף טחינה, הטחינה אולי יותר בריאה אבל חברים-שמן זה שמן, צריך להתייחס לטחינה כמקור שומן בתפריט היומי שלכם ולא "לדלג" מעליה רק כי היא יותר בריאה מויניגרט לייט.
5. חמאת בוטנים- לא די בכך שבוטנים הם מקור לשמן, טחנו אותם הוסיפו להם מלא חומרים ועוד שומן מוצק שיוצר לנו שומן מידלדל וכל זה כדי שנוכל בנוסף להכל גם למרוח את זה על לחם.
5. פירות- הגיע הזמן שמישהו יאמר את זה, פירות הם לא אויר. פירות הם סוכר לכל דבר, נכון עדיף תפוח מפסק זמן, נכון עדיף מלון על קרמבו אבל גם כאן חשוב להציב גבולות, כמות הפרי המומלצת ביום היא בין שתיים לשלוש מנות פרי, כמובן שכל פרי מחושב אחרת, מנת ענבים היא לא אשכול אלא עשרה ענבים, אבטיח הוא כוס קוביות ולא האבטיח עצמו קטן ככל שיהיה!(בולגרית לא כלולה במנת פרי כן?)
אז נחזור לנקודת ההתחלה, אימוני כושר הם לא קסם, הם יכולים לעשות פלאים הם יכולים לשנות חיים אבל חשוב לזכור שהגוף שלנו מחזיר לנו בתמורה בדיוק מה שאנחנו נותנים לו. לא לצפות לתת לו קוביות שוקולד ולקבל ממנו קוביות בבטן.
It's as simple as that

לכל שאלה, מלאי את הטופס ואחזור אלייך בהקדם:
ניתן גם להתקשר: 052-3342139