חזרה לפעילות גופנית לאחר החלמה מקורונה
בין אם היית פעילה גופנית או לא והחלמת מ-COVID-19, לפנייך המלצות והנחיות לחזרה בטוחה לכושר.
אנחנו בהחלט יודעים יותר עכשיו ממה שידענו לפני שנתיים, אבל הרבה עדיין לא ידוע על ההשפעות ארוכות הטווח של COVID-19. אנחנו יודעים שהנגיף יכול להוביל לנזק של הלב, המוח, הריאות והכליות, אבל אין דרך לאתר או לחזות מי בדיוק יהיו האנשים האלה. אנשים מסוימים עשויים לחוות גם תסמינים מתמשכים, כולל קוצר נשימה, כאבי שרירים, אובדן כושר גופני ותשישות – כל אלה הם חדשות רעות, אבל במיוחד עבור אנשים פעילים.
המחלה יכולה להשפיע על כל אחד בצורה שונה! כל אחד, כולל ספורטאים צעירים, עלול לחוות מקרה חמור או לנזק לטווח ארוך, וזו הסיבה שכל כך חשוב להתייחס לזה ברצינות אדרבא נשים בהריון, בטיפולי פוריות ולאחר לידה. אנשים מסוימים עשויים להסתדר מצוין ויוכלו לקפוץ חזרה לאימונים, בעוד שאחרים יגלו שהביצועים הספורטיביים שלהם פשוט לא מה שהיו פעם.
עבור רוב האנשים הפעילים, החזרה לפעילות גופנית תהיה ככל הנראה תהליך איטי ותדרוש סבלנות. ראוי יהיה לעבוד עם מאמן כושר בתור התחלה ולעקוב אחר הסימפטומים במיוחד נשים בהריון ולאחר לידה.
ציר הזמן של החזרה לפעילות גופנית או ספורט נקבע לפי מידת הקלות, המתונות או החמורות של המקרה.
אם אתם חווים אחד מהתסמינים הבאים:
- כאבים בחזה או דפיקות לב.
- בחילות
- כְּאֵב רֹאשׁ.
- דופק גבוה לא פרופורציונלי לרמת המאמץ או התאוששות ממושכת של הדופק.
- מרגיש סחרחורת או סחרחורת.
- קוצר נשימה, קשיי נשימה או נשימה חריגה ומהירה.
- רמת עייפות מוגזמת.
- נפיחות בגפיים
- סינקופה (התעלפות).
- חווה ראיית מנהרה או אובדן ראייה
- אין לחזור לשגרת האימונים ואם חזרתם יש להפסיק מיידית
אז איך בכל זאת כדאי וממולץ לחזור לשגרת האימונים בצורה בטוחה?
1. הקשיבי לגוף שלך. פעילות גופנית ותנועה חשובות לבריאות הכללית, אך עבור COVID-19, דברים יכולים להשתנות בן לילה ככל שאנו לומדים יותר על הנגיף. לעקוב אחר עצמכם ואם משהו מרגיש יותר מסתם חוסר כושר, הפסיקו להתאמן ודברו עם הרופא המטפל (תסמיני דגל אדום שכדאי לצפות בהם מופיעים למעלה).
2. התקדמות הדרגתית כדי לחזור לפעילות גופנית. תצטרכי לבנות את הזמן ואת האינטנסיביות של האימונים שלך. התחילי בהליכה איטית ואם זה מרגיש בסדר, התקדמי הלאה בצורה מבוקרת ואיטית לפני שאת חוזרת לאימוני HIIT או לקרוספיט שעשית לפני COVID-19.
3. סבלנות. גם אם התאמנת חזק בקרוספיט / התאמנת למרתון תל אביב לפני שנדבקת, סביר להניח שתגלי שהגוף שלך השתנה מעט, מה שמצריך זהירות נוספת. אל תלחצי חזק מדי על גוף שעדיין מנסה להתאושש.
שיהיה בהצלחה ומבטיחה לעדכן בכל התקדמות שהיא בנושא!
לכל שאלה, מלאי את הטופס ואחזור אליך בהקדם:
ניתן גם להתקשר: 052-3342139