סימפיזיוליזיס בהריון
מזה 14 שנה אני עובדת ומאמנת נשים בהריון ולאחר לידה, אחת מהתופעות היותר קשות וכואבות שיוצא לי לגעת בהן היא נשים החוות סימפיזיוליזיס, נראה כי הרפואה לא באמת יודעת כיצד לטפל ולהוריד את רמת הכאב, מה שמגביר את סף התסכול אצל אותן בנות. ופה אני כמאמנת כושר נכנסת לתמונה בשילוב אנשי מקצוע מעולם הרפואה ההוליסטי והקונבנציונאלי ומנסים לדאוג להפחתה של הכאב ומנגד לחיזוק וייצוב המפרק, מפרק הסימפיזיס פוביס.
מה זו התופעה הזו?
שילוב של שינויים יציבתיים, מפרקי אגן לא יציבים בהשפעת הורמוני הריון, לאחר לידה ושינויים במרכז הכובד יכולים כולם להוסיף לדרגות שונות של כאב או אי נוחות. במקרים מסוימים זה יכול להופיע פתאום או בעקבות נפילה או פעולה שמאמצת את המפרק.
מתי היא מתחילה?
כבר בשליש הראשון להריון אך יכול להתפתח לאט במהלך ההיריון, והולך ומתגבר בהדרגה עם התקדמות ההיריון. ישנן נשים שחוות את התופעה רק בשליש האחרון להריון ואף לאחר לידה.
אילו פעילויות קשה לאותן נשים לבצע?
פעילויות כגון הליכה, טיפוס במדרגות או התהפכות במיטה, פעילות הדורשת מאמץ יכולות להיות קשות או אפילו בלתי אפשריות. הכאב עשוי להישאר סטטי, למשל במקום אחד כמו חזית האגן, ויוצר תחושה של בעיטה; במקרים אחרים זה עשוי להתחיל באזור אחד ולעבור לאזורים אחרים. יתכן גם שאישה עלולה לחוות שילוב של תסמינים.
לכל פעילות הנושאת משקל יש פוטנציאל להחמיר אגן שאינו יציב כבר, ולייצר תסמינים העלולים להגביל את יכולתה של האישה לבצע פעולות יומיומיות רבות. על כן משמעות אימון האישה בידי איש מקצוע חשובה ביותר!!! היא עשויה לחוות כאבים הכרוכים בתנועות כמו התלבשות, כניסה ויציאה מהאמבטיה, גלגול במיטה, טיפוס במדרגות או פעילות מינית. כאב עשוי להופיע גם בעת הרמה, נשיאה, דחיפה או משיכה.
מומלץ ואף רצוי להמשיך להתאמן, לחזק ולדאוג לייצוב האגן אך כל זאת מומלץ וכדאי לעשות בשיתוף מספר אנשי מקצוע כגון אורטופד, גניקולוג, כירופרקט ומאמן כושר מומסך בתחום ההריון והלידה.
הסימפטומים (וחומרתם) שחווים נשים עם PGP משתנים, אך כוללים:
1 נפיחות ו / או דלקת במפרק.
2 קושי בהרמת רגל.
3 כאב במשיכת רגליים.
4 חוסר יכולת לעמוד על רגל אחת.
5 חוסר יכולת להעביר משקל דרך האגן והרגליים.
6 כאבים בירכיים ו / או הגבלה בתנועת הירך.
7 כאבים עצביים שהועברו למטה ברגל.
8 כאב עשוי גם להקרין במורד הירכיים הפנימיות.
על כן בעת בניית תכנית אימונים או המשך אימון יש לתת את הדעת לסימפטומים אלו ולשנות בהתאם מנח, תרגיל, תכנית וכו…
יש להיות קשוב ללקוחה ולהבין מה יש ביכולתה ומה אין ביכולתה לבצע.
לפניכן 3 שאלות נפוצות בקרב אותן נשים הסובלות מתופעת הסימפיזיוליזיס:
1. האם אימון כושר יכול לעזור ולהקל על כאבי הסימפיזיוליזיס?
תשובה : אימון כושר מחזק את המפרק ואף דואג לייצב אותו ולכן במידה והאימון מותאם ונכון למצבה הגופני של האישה הוא יכול להטיב עם הכאב ואף ליצור הקלה. יתרה מכך במהלך האימון מופרשים הורמונים שמסייעים ועוזרים לתחושת ה"היי" .
2. האם מותר להתאמן לצד הסימפיזיוליזיס?
תשובה : אין איסור, אך כל עוד האימון מותאם רצוי ואף מומלץ להתאמן על מנת לשמר תנועתיות, להפחית כאב ולמנוע הגבלה.
3. אובחנתי עם סימפיזיוליזיס בהריון / לאחר לידה , האם אני צריכה אישור רפואי על מנת לחזור לאימוני כושר?
תשובה: אין צורך באישור רפואי אך כן יש לתת את הדעת למצב האבחנתי ע"פ הרופא על מנת לחזור לאימונים נכונים למצב בו את נמצאת. רצוי ואף מומלץ לקבל הדרכה מאיש מקצוע בעל התמחות לנשים בהריון ועוד יותר מכך עם ניסיון בנושא.
לכל שאלה, מלאי את הטופס ואחזור אליך בהקדם:
ניתן גם להתקשר: 052-3342139